Överlägg

Glasmästare / Glastekniker

Att utbilda sig inom hälsa är något som är populärt. Dessutom finns det många jobb inom denna bransch. Det finns många olika sorters utbildningar inom kost och hälsa och näring. En utbildning är Kost- och Näringsterapeut som går att läsa hos Nordiskt Näringscenter. Hos dem är det en löpande antagning som gäller. Det betyder att du kan söka och påbörja utbildningen när du vill under året.

Vad är en kost- och näringsterapeut?

En kost- och käringsterapeut blir man genom att studera en mängd olika saker. Det är bland annat näringsfysiologi, klinisk nutrition och hälsosam matlagning. Man lär sig att kunna hjälpa andra med kosthållning och att främja hälsan på ett bra sätt. Jobbet är ofta baserat på individen, så det hjälper att vara lite av en detektiv. Det för att hitta de hälsoproblem som en klient har. Sedan att hitta den eller de lösningar som krävs. Med hjälp av grundliga analyser och undersökningar ska man få fram bakomliggande orsaker och behandla dem.

Utbildningen passar dig med annat yrke

Denna utbildning inom kost och näring passar dig om du helt vill byta karriär. Men det passar även bra om du idag arbetar som kiropraktor, naprapat, massör, osteopat, shiatsuterapeut, akupunktör eller annat. Det blir då ett bra komplement till det du redan gör. Samma sak om du har utbildning och jobbar som dietist eller friskvårdskonsulent. Utbildningen passar även läkare, sjuksköterskor, kost- och hälsointresserade så väl som anställda inom hälsokostbranschen.

Vad gäller för att läsa denna utbildning?

Det räcker att du har gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper. All undervisning sker på svenska. Du får ett diplom efter utbildningen, om du gör ett godkänt slutprov och fem fallstudier. Detta är en utbildning du får bekosta själv och den är inte CSN-berättigad.